Onderzoek naar woningkwaliteit
Het college belast de Katholieke Hogeschool Kempen met een woningonderzoek van de woningen van voor 1981, op basis van een steekproef. Dit onderzoek gebeurt op initiatief van het Kempens Woonplatform in een aantal gemeenten in de streek. Het laatste woningonderzoek gebeurde in het kader van de laatste grootschalige socio-economische enquête van 2001.

Via bevraging van een aantal bewoners van oudere woningen zal men onderzoeken hoe het gesteld is met de kwaliteit van de woningen in Heist-op-den-Berg. De enquêtes zullen zowel schriftelijk als mondeling afgenomen worden.

De resultaten van dit onderzoek zullen gebruikt worden om het woningbeleid van de komende jaren te verbeteren. Een degelijke en betaalbare woning is immers niet voor iedereen vanzelfsprekend. De kostprijs van dit onderzoek bedraagt 7.037,78 euro.

Onderhoudswerken gemeentewegen
Het college gaat principieel akkoord met het uitvoeren van jaarlijkse onderhoudswerken aan verschillende gemeentewegen in de periode 2013 tot en met 2015 en keurt het erelooncontract goed voor de studie en het opmaken van het ontwerp van deze werken. Een aantal studiebureaus zal uitgenodigd worden om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure. De inschrijvingen moeten ten laatste op 8 maart 2012 om 10 uur toekomen in het gemeentehuis.

Petanquebanen
Het college stelt de nodige materialen (o.a. dolomiet en boordstenen) ter beschikking voor de aanleg van twee bijkomende petanquebanen in Heist-Station. De technische dienst van de gemeente zal de materialen leveren. De plaatselijke verenigingen zullen deze banen aanleggen.

Verkaveling Monsieur
Het college stelt een aannemer aan voor het uitvoeren van werken voor de afwatering en installatie van een bufferbekken in de verkaveling Monsieur, gelegen op de hoek van de Herentalsesteenweg en de Wiekevorstsesteenweg. De kostprijs van deze werken wordt als volgt verdeeld: 463.319,33 euro excl. btw ten laste van de verkavelaar, 14.157,14 euro ten laste van HidroRio en 45.000 euro ten laste van de gemeente.

Onderhoudswerken kerkhof Hallaar
Voor het uitvoeren van onderhoudswerken aan het geklasseerde kerkhof rond de O.-L.-Vrouwkerk in Hallaar wordt een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking opgestart. De offertes moeten ten laatste op 24 februari om 10.30 uur toekomen in het gemeentehuis. Deze werken worden door Onroerend Erfgoed gesubsidieerd.

Nieuwjaarsconcert

De muziekacademie organiseert een groot symfonisch orkest o.l.v. André Walschaerts m.m.v. diverse solisten, Academieballet, Academiekoor & koor Laudate, op zaterdag 14 januari 2012 om 20 uur in CC Zwaneberg.

Net zoals vroeger staat dit concert garant voor een stijlvolle avond in ongedwongen Nieuwjaarssfeer.

Op 14 januari 2012 brengen zij opnieuw een wervelend spektakel vol nieuwjaarsklassiekers. Ook vocale en instrumentale solisten, koren, ballet- en woordklas zullen u opnieuw verrassen.

Inkomstprijzen
€ 17,00 aan de kassa, € 15,00 vriendenprijs en voorverkoop, € 12,00 voor -13-jarigen, € 8,50 met GAPH-kaart en met vrijetijdskaart € 3,40.


Kampioenenviering 2012

Kent u een individu, duo of ploeg die in het jaar 2011 een opmerkelijke sportprestatie heeft neergezet? Bekijk even de selectienormen en indien uw individu, duo of ploeg in aanmerking komt kan u hen kandidaat stellen.
Na goedkeuring van de kandidatuur worden de atleten, duo's en/of ploegen uitgenodigd op de kampioenenviering van het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg . Deze gaat door op vrijdag 16 maart 2012.  

Gedichtendag 26 januari 2012

Gedichtendag is hét poëziefeest in Vlaanderen. Ieder jaar op de laatste donderdag van januari, staat de poëzie een dag lang in het zonnetje. Dit jaar is het thema ‘Stroom’. In de Heistse bib nemen jongeren van de afdeling Woord je mee op een stroom van gedichten.

Stromende Woorden
Leerlingen van de afdeling Woord presenteren onder leiding van Assunta Geens een fijne selectie gedichten doorheen de bib. Doe mee aan deze gedichtendag en breng je (geliefkoosde) gedicht mee. Draag het voor of laat het voordragen.
Dompel je onder in de stroom van klanken, gedachten, woorden, poëzie en laat je meevoeren door de muziek bij een inspirerend glaasje.

Datum: donderdag 26 januari 2012 om 19.30 uur
Organisatie: Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans i.s.m. de openbare bibliotheek

Inkom gratis
Inschrijven mogelijk: 015 24 57 44 of heist-op-den-berg@bibliotheek.be